Riool ontstoppen Zeist

Hoe herkent u een geblokkeerd riool? Een verstopping kondigt zich meestal aan met een borrelend geluid uit één van uw sanitaire voorzieningen. Het is ook mogelijk dat u een sterke rioollucht ruikt. Wat te doen? Via ons nummer belt u onze riooldeskundige in Zeist. Hij zorgt dan voor een effectieve en professionele oplossing.

Hoe vindt professionele rioolontstopping plaats?

Onze riooldeskundige helpt u binnen 24 uur na uw telefoontje. Hij neemt zowel elektrisch gereedschap als handgereedschap mee. Uiteraard zijn die bedoeld voor het ontstoppen van uw riolering, maar ook voor het uitvoeren van eventuele reparaties. Eenmaal bij u gaat hij als volgt te werk.

  • De vakman kiest het juiste gereedschap waarmee hij de blokkade kan verwijderen; een verenmachine, een hogedrukslang of een gewone ontstoppingsveer.
  • Zit de blokkade te diep? Dan zal de vakman deze eerst proberen op te sporen met een rioolcamera.
  • Komt de vakman meer problemen tegen in uw riolering? Zoals een gebroken leiding of een verzakking? Dan zal hij u een nieuw plan voorstellen. Mogelijk moet u voor de benodigde werkzaamheden nieuwe afspraken maken.
  • Als de blokkade is verwijderd, geeft de vakman u nog wat tips.
  • Als u nog vragen heeft na de ingreep, mag u de vakman altijd bellen.

Kosten riool ontstoppen Zeist

De kosten voor het ontstoppen van een riool kunnen per opdracht verschillen. De ene blokkade kan immers sneller worden opgelost dan de andere. Onze expert maakt voor al zijn klanten een duidelijke berekening. Hij moet dan wel zo goed mogelijk weten wat het probleem is. Zaken als waar in huis zit het riool verstopt en wat veroorzaakt de verstopping.

U wilt toch zelf uw riolering ontstoppen?

Natuurlijk mag u het eerst zelf proberen. Lichte verstoppingen kunnen dan ook op de volgende manieren verwijderd worden:

1. Riool ontstoppen met plopper
Zorg eerst voor een laagje water in uw wc, bad, wasbak of gootsteen. Dit laagje zal de zuigkracht van uw plopper versterken. Zet dan de plopper op de afvoer. Beweeg de plopper op een neer om het vuil naar boven te halen.

2. Riool ontstoppen met soda
Spoel uw afvoer eens met een kopje (of zelfs een heel pak) soda. Voeg hier heet water aan toe. De soda helpt goed tegen vetresten, maar let op: het helpt niet tegen blokkades door volle frituurpannen met vet…

3. Riool ontstoppen door reiniging sifon
Onder uw wasbak of gootsteen zit altijd een sifon. In de kromming van de sifon kunnen vuile resten zitten. Maak de sifon los en reinig de binnenkant met een sopje. Plaats de sifon dan weer terug. Pas op: verkeerd geplaatste sifons kunnen gaan lekken!

Snel hulp nodig bij het riool ontstoppen? Dan belt u ons.

Het preventief doorspuiten van uw riolering is ook mogelijk. Zo bent u blokkades in het riool voor! Bel ons nummer en vraag ons naar de mogelijkheden. Onze rioolvakman in Zeist beantwoordt graag al uw vragen. Wilt u meteen een afspraak regelen? Dan zet onze specialist dit meteen in de agenda! U wordt altijd binnen 24 uur geholpen.

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!